CNC-fräsning

Introduktion till CNC Fräsning:

CNC-fräsning är en kritisk komponent i Ölme Mekaniskas omfattande tillverkningstjänster. Liksom deras CNC-svarvning, spelar CNC-fräsningen en viktig roll i att producera högkvalitativa komponenter för olika industriella tillämpningar. Med hjälp av denna process kan Ölme Mekaniska möta komplexa designkrav och skapa detaljerade och precisionstillverkade delar som är avgörande för deras kunders framgång.

Tekniska aspekter av CNC Fräsning:

CNC-fräsning är en process där fasta block av material, vanligtvis metall, bearbetas med datorkontrollerade, roterande skärande verktyg för att skapa delar med komplexa former och detaljer. Denna process är särskilt värdefull för skapandet av prototyper, verktyg, formar och komponenter med snäva toleranser. Med CNC-fräsning kan Ölme Mekaniska effektivt producera delar med hög precision och utmärkt ytkvalitet.

Ölme Mekaniskas kapaciteter och resurser:

I sina CNC-fräsningstjänster erbjuder Ölme Mekaniska en omfattande lösning som inkluderar allt från bearbetning till montering, och de stöder även systemleveranser. Företagets maskinpark och tekniska utrustning är i framkant av branschen, vilket säkerställer att de kan hantera en mängd olika projekt, från små specialtillverkningar till stora serietillverkningar.

Programmering och design i CNC Fräsning:

Ölme Mekaniska använder avancerade CAD/CAM-system, som Cad-Cam Gibbs, för att skapa detaljerade och optimerade fräsprogram. Denna teknik möjliggör effektiv och exakt bearbetning av delar, vilket är avgörande för att uppfylla de höga krav på kvalitet och precision som ställs av deras kunder. Företaget arbetar även med design och konstruktion av verktyg och fixturer, vilket ytterligare förbättrar deras förmåga att leverera anpassade lösningar.

Ölme Mekaniskas engagemang för kvalitet:

Genom att kombinera avancerad teknik med en djupgående kunskap och erfarenhet inom CNC-fräsning, står Ölme Mekaniska som en ledande aktör inom tillverkningsindustrin. De är engagerade i att leverera produkter och tjänster av högsta kvalitet, vilket gör dem till en pålitlig partner för alla som söker skräddarsydda och noggrant utformade komponenter med CNC-frästeknik.

Konstruerar verktyg och fixturer

Vi jobbar också med konstruktion av verktyg och fixturer i Inventor cad-system. Dels för att ta fram egna fixturer och verktyg till vår produktion, men även på uppdrag av kunder. MPS-systemet Monitor tar hand om allt från offert till leverans, vilket ger oss bra kontroll på hela processen. Vi tar själva fram olika typer av enklare eller komplicerade detaljprogram till våra maskiner via Cad-Cam Gibbs som är snabbt och effektivt.

Maskinpark

Vår maskinpark håller hög standard och vi ser till att alltid följa med den tekniska utvecklingen.
Se maskinförteckning (pdf).